Maali

Maali on pintakäsittelymateriaali, joka koostuu pigmentistä, sideaineesta, liuottimesta ja tarvittaessa erilaisista lisäaineista. Maali levitetään pinnalle tarkoituksenaan suojata, koristella tai muuttaa sen ulkonäköä.

Pigmentit ovat maalin värillisiä ainesosia, jotka antavat sille sen halutun värin. Sideaine, kuten öljy, akrylaatti tai lateksi, toimii sitovana aineena, joka pitää pigmentit yhdessä ja kiinnittää ne pintaan. Liuotin auttaa maalia levittymään tasaisesti ja haihtuu pois, kun maali kuivuu. Lisäaineita voidaan käyttää antamaan maalille erilaisia ominaisuuksia, kuten lisäämään sen kiiltoa, parantamaan tarttuvuutta tai hidastamaan kuivumista.

Maalia voidaan käyttää monenlaisten pintojen, kuten puun, metallin, muovin, betonin ja kipsin, käsittelyyn. Se suojaa pintaa kosteudelta, auringonvalolta, ruosteelta, kulumiselta ja kemiallisilta aineilta. Lisäksi maalaus antaa pinnalle halutun ulkonäön ja voi olla tärkeä osa rakennusten, ajoneuvojen, huonekalujen ja muiden esineiden viimeistelyä.

Maalia voidaan levittää erilaisin menetelmin, kuten pensselillä, telalla, ruiskulla tai siveltimellä, riippuen pinnan ja maalin ominaisuuksista sekä työn vaatimuksista. On olemassa monenlaisia maalityyppejä, kuten vesiohenteiset maalit, öljymaalit, akryylimaalit, lateksimaalit, epoksi- ja polyuretaanimaalit, joista jokainen sopii eri käyttötarkoituksiin ja pintojen vaatimuksiin.

Löfs tarjoaa erilaiset maalauspalvelut luotettavasti ja ammattitaidolla

Lue lisää Löfsin palveluista:
Märkämaalaus
Pulveri- eli jauhemaalaus
Palosuojamaalaus
Maalaamon ulkoistaminen

 

Tästä takaisin pintakäsittelyn termit ja sanasto- sivulle.