Kitti

Kitti on pintakäsittelymateriaali, jota käytetään tasoittamaan epätasaisuuksia, saumojen täyttämiseen ja pintojen korjaamiseen ennen maalausta tai muuta pintakäsittelyä. Se on yleensä tahmeaa tai tahnamaista koostumukseltaan ja voidaan levittää suoraan pinnalle.

Kittiä käytetään usein korjaamaan naarmuja, halkeamia, reikiä tai muita vaurioita erilaisilla pinnoilla, kuten puulla, metallilla, muovilla ja betonilla. Se voi olla joko öljypohjaista tai vesipohjaista, ja sen valinta riippuu käytettävästä materiaalista ja pintakäsittelytarpeista.

Pintakäsittelyssä kitti toimii tasoitteen tavoin, täyttäen pieniä epätasaisuuksia ja antaen tasaisen pinnan maalille tai pinnoitteelle. Kun kitti on kuivunut, se hiotaan tasaiseksi ja sileäksi, jolloin se valmistaa pinnan maalaukseen tai muihin pintakäsittelyvaiheisiin.

Kittiä voidaan käyttää myös koristeellisiin tarkoituksiin, esimerkiksi tekstuurin luomiseen tai koristekuvioiden muotoilemiseen. Sitä käytetään laajasti esimerkiksi autojen korjauksissa, puusepäntöissä, rakentamisessa ja taiteellisissa projekteissa, joissa tarvitaan tasainen ja virheetön pinta ennen lopullisen pintakäsittelyn suorittamista.

Tästä takaisin pintakäsittelyn termit ja sanasto- sivulle.