Sähkösinkitys luotettavalta
ammattilaiselta

Sähkösinkitys

Löfs on maalauksen ja pintakäsittelyn kokenut asiantuntija, jolla on kokemusta vaativistakin projekteista. Vastuullisena perheyrityksenä investoimme niin laitteistoihin, prosesseihin kuin ihmisiin, jonka ansiosta meillä on modernit linjastot ja osaava henkilöstö.

Sähkösinkitys on uusin lisä palveluvalikoimaamme ostettuamme Lakeuden Sähkösinkitys Oy:n liiketoiminnan Ylistarosta. Sinkitys soveltuu hyvin esimerkiksi koneistetulle osille ja levy- ja hydrauliosille, erilaisille hitsatuille komponenteille sekä kiinnitystarvikkeille.

Sähkösinkitys kustannustehokkaasti ja joustavasti

Laatuserftifioidun pintakäsittelyn lisäksi Löfs tunnetaan toimitusvarmuudesta ja joustavuudesta, sillä pystymme tarvittaessa reagoimaan nopeasti tilauskannan mahdollisiin muutoksiin. Sähkösinkitys järjestyy kauttamme tarvittaessa nopeallakin aikataululla. Seuraamme tiiviisti työturvallisuus- ja ympäristölainsäädännön (EHS) asettamia vaatimuksia ja päivitämme toimintaamme niiden mukaisesti.

Kiinnostaako sähkösinkityksen hinta? Pyydä tarjous!

Löfsin ammattitaitoinen sähkösinkitys vastaa vaativiinkin teollisuuden tarpeisiin. Kapasiteettimme riittää myös suurien sarjojen käsittelemiseen ja toimitusvarmuutemme on huippuluokkaa. Sähkösinkitys tehdään meillä aina alan standardeja noudattaen Ylistaron toimipisteessämme. Selvitä sähkösinkityksen hinta pyytämällä tarjous Löfsiltä!

5 syytä valita sähkösinkitys Löfsiltä

Löfs Ab Oy on jo vuodesta 1989 toiminut perheyritys, joka tarjoaa maailmanluokan pintakäsittelypalveluita lähinnä metalli- ja koneteollisuudelle. Toimitilamme sijaitsevat Pohjanmaalla (sinkitys: Ylistaro, Konepajantie 5) ja palvelemme monipuolista asiakaskuntaamme koko Suomessa.
Alta löydät 5 vahvaa syytä valita sähkösinkitys juuri meiltä.

 1. Vankka kokemus
  Meillä on yli 30 vuoden kokemus pintakäsittelystä, sinkitys mukaan lukien. Kokemus on opettanut meille, että pitkäjänteiset ratkaisut ovat ainoita oikeita ratkaisuja niin asiakkaille, ympäristölle kuin tuotteille.
 2. Toimitusvarmuus
  Yli 96 % toimituksistamme on ajallaan. Teemme myös jatkuvia mittauksia ja toimenpiteitä varmistaaksemme prosessiemme sujuvuuden myös tulevaisuudessa.
 3. Asiantuntijat apunasi
  Tavoitteenamme on tarjota maailmanluokan pintakäsittelyä. Siksi koulutamme itseämme jatkuvasti ja jaamme tietoa myös asiakkaillemme parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi.
 4. Sertifioitua toimintaa
  Meille on myönnetty ISO 9001 -laatusertifikaatti, minkä lisäksi toimintamme laadun auditoi vuosittain merkittävä määrä asiakkaita. Suoritamme myös itse säännöllisiä laatutarkastuksia pintakäsittelyn eri vaiheissa parhaan mahdollisen lopputuloksen takaamiseksi.
 5. Monipuolinen kumppani
  Sähkösinkitys on vain osa palveluvalikoimaamme. Esimerkiksi pintakäsittelykonsultaatiomme voi auttaa löytämään mahdollisuuksia esimerkiksi prosessien tehostamiseen, laadun parantamiseen, kustannusten karsimiseen tai resurssien vapauttamiseen.

Mitä on sähkösinkitys?

Sähkösinkitys eli elektrolyyttinen pinnoitus tarkoittaa metallisen kappaleen sähköavusteista päällystämistä sinkkikerroksella, jonka vahvuus on tavallisesti 5-15 µm, joskin kerrosvahvuus voi olla jopa 30 µm. Lopputuloksena on kiiltävä ja kaunis pinta. Lopullisen pinnan korroosionkestävyys on suorassa suhteessa pinnoitteen paksuuteen. Sähkösinkityksellä luodun pinnoitteen paksuus on mitattavissa röntgenmittalaitteella tai tavallisella kalvonpaksuusmittarilla.

Sähkösinkitys on kustannustehokas tapa pinnoittaa terästä. Sähkösinkitys voidaan tietyissä tapauksissa tehdä myös esikäsittelynä ennen maalausta, joskaan Löfsillä emme suosittele tätä, sillä kyseessä ei ole paras tapa lisätä kappaleen korroosiosuojaa.

Sähkösinkitys käsittää itse sinkitysprosessin lisäksi kappaleen esikäsittelyn ja pinnoitteelle suoritettavan jälkikäsittelyn. Varsinainen sähkösinkitys eli elektrolyyttinen pinnoitus tapahtuu elektrolyysialtaassa useiden puhdistus- ja käsittelyvaiheiden jälkeen.

Sähkösinkityksen viimeinen vaihe on passivointi, joka Löfsillä toteutetaan joko sinipassivointina tai keltapassivointina. Ero näiden kahden välillä liittyy pääasiassa passivointikäsittelyssä käytettävään kemikaaliin ja siten lopputuloksen ulkonäköön.

Keltapassivointi

Keltapassivointi on sähkösinkitystä, jossa käytetään passinvointiaineena yleensä keltakromaattia tai keltaisia dikromaatteja. Keltapassivointi on usein käytetty sähkösinkityksen muoto esimerkiksi elektroniikkateollisuudessa, joskin se on hyvin monikäyttöinen, sillä keltapassivointi saa aikaan tehokkaan suojaan korroosiota vastaan. Keltapassivointi helpottaa myös maalin tarttuvuutta kappaleen pinnalle.

Nimensä mukaisesti keltapassivointi saa aikaan sen, että sinkitetyn kappaleen pinta on keltaiseen tai kultaiseen taittuvan kirkas.

Sinipassivointi

Sinipassivointi on puolestaan menetelmä, jossa sähkösinkityksen passivointiaineena hyödynnetään yleensä sinkkikromaatteja tai sinkkisulfaatteja passivointiaineena. Tämä saa aikaan sen, että sähkösinkityn kappaleen pinta saa sinertävän tai harmaan värin.

Sinipassivointi on tavallinen tapa hoitaa sähkösinkitys esimerkiksi silloin, kun halutaan pinnoittaa ruuvien ja mutterien kaltaisia teräsosia.

Tarkoittaako galvanointi samaa kuin sähkösinkitys?

Galvanointi tarkoittaa pinnoitusmenetelmää, jossa metallikappale peitetään toisella metallilla sähkökemiallisen prosessin avulla. Käytännössä galvanointi tapahtuu yleensä siten, että anodina toimiva metallikappale upotetaan elektrolyyttiin yhdessä toisen metallin kanssa, joka toimii katodina. Sähkövirran avulla metallikationit siirtyvät anodilta katodille, ja näin muodostuu pinnoite metallikappaleeseen. Galvanointi voi kattaa monia erilaisia menetelmiä, kuten kromaus, nikkeliäminen, kupariointi ja hopeointi.

Galvanointi ja sähkösinkitys ovat kaksi erilaista pinnoitusmenetelmää, jotka käyttävät molemmat sähkökemiallista prosessia metallipintojen pinnoittamiseen. Vaikka nämä termit joskus sekoitetaan keskenään, ne eivät kuitenkaan ole täysin sama asia. Sähkösinkitys on siis galvanointi, jossa teräs- tai rautakappaleet peitetään nimenomaan sinkillä.

Sähkösinkitty vs. kuumasinkitty?

Kun mietitään sopiiko jollekin kappaleelle paremmin sähkösinkitys vai kuumasinkitys, on hyvä tarkastella menetelmien eroja. Kuumasinkitys on menetelmä, jossa teräs- tai rautakappaleet upotetaan sähkösinkityksestä poiketen sulaan sinkkikylpyyn korroosionestopinnoitteen muodostamiseksi. Ennen kuumasinkitystä metallikappaleet esikäsitellään puhdistuksen ja happoaltistuksen avulla.

Kuumasinkitys tuottaa paksumman ja kestävämmän sinkkipinnoitteen verrattuna sähkösinkitykseen. Sitä käytetään yleisesti kun halutaan pinnoittaa isoja ja erityistä kestävyyttä vaativia kappaleita kuten auton runkoja, kaiteita tai suuria teräsrakenteita.

Hieman yleistäen voidaankin todeta, että sähkösinkitys on tarkoitettu pienemmille ja monimutkaisemmille osille, kun taas kuumasinkitys soveltuu paremmin suurempien kokonaisuuksien sinkitykseen. Kuumasinkitys tarjoaa kappaleille huomattavasti paremman korroosionkestävyyden, mutta sähkösinkityksen ehdoton hyvä puoli on siinä, että kun kappaleille on asetettu tarkat toleranssit, ei sähkösinkityksen luoma ohuempi kalvo vaikuta kappaleen mittoihin lainkaan siinä määrin kuin kuumasinkitys. Lopullinen valinta riippuukin aina tapauskohtaisesti mm. kappaleen koosta, muodosta ja käyttötarkoituksesta.

Ympäristöasiat huomioidaan ihan päivittäisessä työssä.

Jacob, työnjohtaja