Förzinkning av stålkomponenter

enligt SFS-standard ISO 13858

Förzinkning

Löfs är en erfaren och pålitlig expert inom målning och ytbehandling som också erbjuder förzinkning av metall. Vi investerar kontinuerligt i utrustning, processer och personal, vilket gör att vi har moderna linjer och kunnig personal.

Förutom ytbehandling med kvalitetscertifiering är Löfs känt för sin leveranssäkerhet och flexibilitet, vi anpassar oss till eventuella förändringar i beställningsflödet. Hos oss kan du också beställa förzinkning av stål med snabb tidtabell. Vi följer noggrant arbetsmiljö- och miljölagstiftningens (EHS) krav och uppdaterar vår verksamhet i enlighet med dessa.

Beroende på kundens önskemål kan förzinkning utföras på två olika sätt hos Löfs, antingen genom zinkflakebehandling eller termisk sprutning.

sinkkihiutaleenpinnoitus-zinkflakebehandling-2
sinkkihiutaleenpinnoitus-zinkflakebehandling-3

Zinkflakebehandling ger utmärkt korrosionsskydd

Zinkflakebehandling är ett bra val när du behöver ett skyddande ytskikt vars tjocklek är begränsad av någon anledning. Resultatet av zinkflakebehandlingen är ett tunt skikt på cirka 10–20 μm, vilket är betydligt tunnare än vid förzinkning med varmsprutning. Zinkflakebehandlingen passar därför utmärkt för maskinbearbetade ytor eller komponenter som kräver mycket exakta mått.

Zinkflakebehandling passar för olika typer av metallkomponenter, även för förzinkning av stål. Eftersom ytbehandlingen inte innehåller krom är det också ett miljövänligt alternativ. Hos oss utförs zinkflakebehandling av stålkomponenter enligt standarden SFS ISO 13858.

Termisk sprutzink eller termisk sprutning

Enligt kundens behov kan vi även utföra förzinkning med en metod som kallas termisk sprutning eller termisk ytbehandling. Termisk sprutning är en ytbehandlingsmetod där smält metall/metallblandning (zink) sprutas på ytan med hjälp av tryckluft. En av de viktigaste anledningarna att välja förzinkning genom termisk sprutning är det utmärkta korrosionsskyddet som uppnås.

Termisk sprutning ger ett betydligt tjockare skikt än zinkflakebehandling. Efter sprutningen är ytskiktets tjocklek i genomsnitt cirka 150 μm. Termisk sprutning passar alltså dig som är ute efter en mycket slitstark yta.

Vi utför alltid termisk sprutning på en ren och förbehandlad yta. På så sätt kan vi försäkra oss om att förzinkningen lyckas perfekt och att du som kund får bästa möjliga slutresultat.

Förzinkning med eller utan målning

Förzinkning kan avslutas genom att måla över zinkbeläggningen, det kallas duplex-behandling. Den här typen av tilläggsskydd kan behövas ibland, till exempel under mycket frätande förhållanden eller i fall där det blir svårt att utföra underhåll i ett senare skede. En annan anledning att avsluta förzinkning genom målning kan vara att kunden behöver en varselfärg ovanpå den gråa zinkytan.

Löfs erbjuder även zinkmålning av komponenter. Här handlar det egentligen inte om förzinkning i ordets rätta bemärkelse, eftersom zinken ingår i den målfärg som används.

Intresserad av priset för förzinkning? Be om en offert!

Med yrkesskicklighet utför Löfs förzinkning som uppfyller även de mest krävande behoven inom industrin. Vår kapacitet räcker för att behandla såväl stora konstruktioner som stora serier, och vår leveranssäkerhet är i toppklass. Hos oss utförs förzinkning alltid enligt branschstandarderna. Begär en offert från Löfs så får du reda på priset för förzinkning!

5 skäl att välja Löfs förzinkning

Löfs Ab Oy är ett familjeföretag specialiserat på ytbehandling som grundats år 1989. Vi erbjuder ytbehandlingstjänster i världsklass, närmast för metall- och maskinindustrin. Våra verksamhetsutrymmen finns i Österbotten och vi betjänar en mångsidig kundkrets i hela Finland. Här listar vi fem goda skäl att anlita oss för zinkflakebehandling eller termisk sprutning.

 1. Gedigen erfarenhet
  Vi har mer än 30 års erfarenhet av ytbehandling, inklusive förzinkning. Genom åren har vi lärt oss att långsiktiga lösningar är de bästa, såväl för våra kunder som deras produkter och miljön.
 2. Leveranssäkerhet
  Mer än 95% av våra leveranser är punktliga. Vi gör kontinuerliga mätningar och finjusterar våra processer för att se till att de är smidiga även i framtiden.
 3. Experter till din tjänst
  Vårt mål är att erbjuda ytbehandling i världsklass. Därför vidareutbildar vi oss aktivt och delar med oss av vår expertis för att våra kunder ska få bästa möjliga slutresultat.
 4. Certifierad verksamhet
  Vi har beviljats kvalitetscertifikatet ISO 9001, och kvaliteten i vår verksamhet auditeras årligen av en stor mängd kunder. Dessutom gör vi regelbundet egna kvalitetskontroller i olika skeden av ytbehandlingsprocessen för att kunna säkerställa ett slutresultat av bästa möjliga kvalitet.
 5. Föregångare i miljöfrågor
  Hos oss utförs förzinkningen i moderna produktionsutrymmen som har planerats med fokus på energieffektivitet. Största delen av spillvärmen återvinns och används för att värma upp våra verksamhetsutrymmen då produktionen inte är igång. Energi- och kostnadsbesparingarna gynnar både våra kunder och miljön.

Här på företaget prioriteras personalens skolning och utbildning.

Daniel, kvalitet och underhåll