Hiekkapuhallus

Hiekkapuhallus on pintakäsittelymenetelmä, jossa hienoa hiekkaa tai muita abrasiivisia materiaaleja käytetään puhaltamaan voimakkaan ilmavirran avulla pintaa. Tämä menetelmä poistaa tehokkaasti epäpuhtauksia, vanhoja maalipintoja, ruostetta ja muita pintakerroksia sekä valmistelee pinnan edelleen käsittelyä varten.

Hiekkapuhalluslaitteessa hiekka tai muu valittu abrasiivinen aine työnnetään paineilmalla tai kompressorilla suuttimen kautta puhallettavaksi kohteena olevaa pintaa vasten. Voimakas hiomaprosessi poistaa pintakerrokset ja paljastaa puhtaan tai karhean pinnan, joka on valmis jatkokäsittelyyn, kuten maalaamiseen tai pinnoittamiseen.

Hiekkapuhallusta käytetään monissa teollisuuden aloilla, kuten metallinvalmistuksessa, autoteollisuudessa, laivanrakennuksessa, konepajoissa ja korjaustoiminnassa.

Se on tehokas menetelmä vaikeiden epäpuhtauksien poistamiseen ja pinnanvalmisteluun, ja se auttaa saavuttamaan tasaisen ja puhtaan pinnan, joka parantaa lopullisen pintakäsittelyn kestävyyttä ja ulkonäköä.

On kuitenkin tärkeää ottaa huomioon ympäristö- ja terveysnäkökohdat, koska hiekkapuhallus voi aiheuttaa haitallisia pölyjä ja päästöjä, joten asianmukaiset suojatoimenpiteet ovat välttämättömiä.

Nykyään on olemassa myös muita vähemmän haitallisia ja ympäristöystävällisempiä puhallusmenetelmiä, kuten höyrypuhallus ja lasikuulapuhallus, joita voidaan käyttää vaihtoehtona hiekkapuhallukselle.

Löfs tarjoaa erilaiset hiekkapuhallus palvelut luotettavasti ja ammattitaidolla

Lue lisää:

Hiekkapuhallus

Sinkopuhallus

Lasikuulapuhallus

Tästä takaisin pintakäsittelyn termit ja sanasto- sivulle.