Aktuellt

- Nyheter & information

Aktuellt

Ny vice vd och utvecklingsdirektör för att stödja Löfs tillväxt

Jens Björkskog har börjat som vice vd och utvecklingschef för Löfs Ab Oy den 4 januari 2024.

Jens har en examen inom bil och transportbranschen från Yrkesskolan Optima och har alltid haft ett intresse för teologi, vilket gjorde att han studerade vidare och avlade en teologie examen. Löfs är en välbekant arbetsgivare för Jens eftersom han arbetade där i hela 9 år innan han lämnade Löfs för att starta eget företag inom bygg/teknikbranschen. De senaste sju åren har Jens arbetat som utvecklingschef på Bravida Finland Oy. Bravida som är ett börsbolag och Nordens ledande leverantör av helhetslösningar för service och installation av el, vs, ventilation samt andra tekniska funktioner i fastigheter och anläggningar med 13 000 medarbetare.

”Jag tror att jag var företagets tredje anställda när jag började på Löfs vid 18 års ålder, det var min första tillsvidareanställning. När jag samlat på mig mer praktisk erfarenhet fick jag vara med och utveckla verksamheten. Efter en paus på 15 år känns det nu rätt att återvända till företaget och till en bransch som alltid har legat mig varmt om hjärtat”, säger Jens.

I sin roll som vice vd och utvecklingsdirektör är Jens främst ansvarig för att driva det familjeägda företaget framåt. Han stödjer ledningen för att möjliggöra tillväxt på ett sätt som överensstämmer med företagets mål, att erbjuda ytbehandling i världsklass med hög leveranssäkerhet och fokus på miljöfrågor.

”Våra styrkor har alltid varit högkvalitativt arbete och förstklassig kundservice. Utifrån dessa grundvalar är vi väl rustade att bygga upp företagets varumärke och etablera Löfs som en ledande partner inom ytbehandling för en ännu bredare kundkrets. Samtidigt vill vi stärka vårt rykte som en bra arbetsplats där experter trivs, så att vi även kan attrahera nya talanger”, säger Jens.

I sitt arbete är det meningen att Jens ska röra sig mellan Löfs olika enheter och hjälpa personalen inom olika enheter att lyckas och utveckla sina verksamheter. Hans dagliga arbete kan inkludera allt från coachning till utbildning med fokus på utveckling av utrustning, processer och personal.

”Först ska jag skaffa mig en så heltäckande bild som möjligt av Löfs och förstå de nya vindar som blåser inom branschen. Mycket är bekant sedan tidigare, men det finns också en del som har förändrats under åren då jag har varit borta. Jag tror starkt på kontrollerad tillväxt för att inte riskera att vi måste kompromissa med företagets viktigaste konkurrensfördelar, som kvalitet. Jag anser att vi har utmärkta förutsättningar och jag väntar ivrigt på att få se det konkreta resultatet av min arbetsinsats”, säger Jens.

När det gäller sin fritid konstaterar Jens att han är aningen konservativ. Läsning och löpning är hobbyer som han har haft i många år, och de har än så länge inte ersatts av modernare hobbyer som padel eller annat.

Välkommen tillbaka till teamet Jens!

Eftersom vi har moderna maskiner blir arbetet effektivt och resultatet bra.

Neskar, ytbehandlare