Elförzinkning

Elförzinkning

Löfs är en kunnig expert inom målning och ytbehandling som också har erfarenhet av riktigt krävande projekt. Som ett ansvarsfullt familjeföretag investerar vi i såväl utrustning som arbetsprocesser och människor, vilket gör att vi har yrkesskicklig personal som jobbar i moderna anläggningar.

Elförzinkning är det senaste tillskottet i vårt tjänsteutbud efter att vi köpte Lakeuden Sähkösinkitys Oy:s verksamhet i september 2023. Elförzinkning lämpar sig väl för maskinbearbetade delar, plåt- och hydraulikkomponenter, olika svetsade komponenter och fästelement.

Elförzinkning kostnadseffektivt och flexibelt

Löfs är känt för sin kvalitetscertifierade ytbehandling, men också för leveranssäkerheten och flexibiliteten. Vid behov kan vi snabbt anpassa oss till eventuella förändringar i orderflödet. Hos oss kan du beställa elförzinkning även med kort varsel. Vi följer noggrant arbetsmiljö- och miljölagstiftningens (EHS) krav och uppdaterar vår verksamhet enligt dessa.

Intresserad av priset på elförzinkning? Be om en offert!

Löfs professionella elförzinkning uppfyller även de mest krävande behoven inom industrin. Vår kapacitet räcker även för hantering av stora serier, och vår leveranssäkerhet är i toppklass. Hos oss utförs elförzinkning alltid enligt branschens standarder. Be om en offert från Löfs så får du reda på vad elförzinkning skulle kosta för dig!

Blåpassivering och gulpassivering

I tjänsten elförzinkning ingår förbehandling av komponenten, förzinkningsprocessen samt efterbehandling av ytan.

Elförzinkning, som också kallas elektrolytisk ytbehandling, sker i en elektrolytisk tank efter flera rengörings- och behandlingssteg. Resultatet är en blank och vacker yta. Den slutliga ytan får ett bra korrosionsskydd som är direkt proportionell mot beläggningstjockleken.

Den sista fasen av elförzinkning är passivering, som utförs antingen som blåpassivering eller gulpassivering hos Löfs. Beroende på passiveringsmetod kan komponenten få en klar yta som är något blåaktig eller något gulaktig.

5 skäl att välja Löfs elförzinkning

Löfs Ab Oy är ett familjeföretag specialiserat på ytbehandling som grundats år 1989. Vi erbjuder ytbehandlingstjänster i världsklass, närmast för metall- och maskinindustrin. Våra verksamhetsutrymmen finns i Österbotten och vi betjänar en mångsidig kundkrets i hela Finland. Här listar vi fem goda skäl att beställa elförzinkning från oss.


1. Gedigen erfarenhet
Vi har mer än 30 års erfarenhet av ytbehandling. Genom åren har vi lärt oss att långsiktiga lösningar är de bästa, såväl för våra kunder som deras produkter och miljön.
2. Leveranssäkerhet
Mer än 95% av våra leveranser är punktliga. Vi gör kontinuerliga mätningar och finjusterar våra processer för att se till att de är smidiga även i framtiden.
3. Experter till din tjänst
Vårt mål är att erbjuda ytbehandling i världsklass. Därför vidareutbildar vi oss aktivt och delar med oss av vår expertis för att våra kunder ska få bästa möjliga slutresultat.
4. Certifierad verksamhet
Vi har beviljats kvalitetscertifikatet ISO 9001, och kvaliteten i vår verksamhet auditeras årligen av en stor mängd kunder. Dessutom gör vi regelbundet egna kvalitetskontroller i olika skeden av ytbehandlingsprocessen för att kunna säkerställa ett slutresultat av bästa möjliga kvalitet.
5. Föregångare i miljöfrågor
Vi jobbar i moderna produktionsutrymmen som har planerats med fokus på energieffektivitet. Största delen av spillvärmen återvinns och används för att värma upp våra verksamhetsutrymmen då produktionen inte är igång. Energi- och kostnadsbesparingarna gynnar både våra kunder och miljön.

Vad är elförzinkning?

Elförzinkning, eller elektrolytisk ytbehandling, innebär att en metallkomponent får en zinkbeläggning genom en elektrolytisk process. Beläggningstjockleken är vanligen 5-15 µm, men kan vara upp till 30 µm.

Elförzinkning är ett kostnadseffektivt alternativ för beläggning av stål. Resultatet är en ren yta som skyddar mot korrosion. Elförzinkning kan också utföras som förbehandling före målning, syftet är då att öka korrosionsskyddet och förbättra fästytan för målarfärg.

I det dagliga arbetet är vi noga med att ta hänsyn till miljön.

Jacob, arbetsledare