VAK (Vesiohenteinen akrylaattimaali)

VAK eli vesiohenteinen akrylaattimaali on pintakäsittelymateriaali, joka perustuu vesiohenteiseen akrylaattipolymeeriin. Se on maalityyppi, jossa käytetään akrylaattipohjaista sideainetta, joka hajoaa ja liukenee veteen. Tämä tekee siitä ympäristöystävällisemmän vaihtoehdon perinteisille liuottimia sisältäville maaleille.

VAK-maalia käytetään yleisesti sisä- ja ulkokäyttöön monenlaisten pintojen, kuten seinien, kattojen, puun, metallin ja betonin maalaamiseen. Se tarjoaa hyvän peittokyvyn ja tarttuvuuden sekä kuivuu nopeasti, mikä mahdollistaa nopean työskentelyn. Lisäksi VAK-maali on vähäisen hajun ja vähemmän haitallisten päästöjen ansiosta miellyttävämpi ja turvallisempi käyttää sisätiloissa.

VAK-maalilla on myös muita etuja, kuten hyvä säänkestävyys ja UV-suoja, mikä tekee siitä sopivan valinnan ulkomaalauksiin. Sen joustavuus auttaa vähentämään halkeilua ja hilseilyä, kun pinta laajenee ja supistuu lämpötilavaihteluiden vaikutuksesta.

Kaiken kaikkiaan VAK eli vesiohenteinen akrylaattimaali on nykyaikainen ja ympäristöystävällinen pintakäsittelyvaihtoehto, joka tarjoaa monipuolisuutta ja suorituskykyä erilaisissa maalaussovelluksissa.

Tästä takaisin pintakäsittelyn termit ja sanasto- sivulle.