Palosuojamaalaus alan ammattilaisilta

Palosuojamaalaus metalli- ja valmistavalle teollisuudelle

Löfs on maalauksen ja pintakäsittelyn kokenut ja luotettava asiantuntija. Meillä on monipuolista osaamista ja vahvoja näyttöjä vaativistakin projekteista mukaan lukien teräksen palosuojamaalaus.

Modernit maalauslinjastot ja sertifioidut tarkastajat ovat osoituksia siitä, että investoimme jatkuvasti niin laitteistoihin, prosesseihin kuin ihmisiin.  

Laatuserftifioidun pintakäsittelyn lisäksi Löfs tunnetaan toimitusvarmuudesta ja joustavuudesta, sillä pystymme tarvittaessa reagoimaan nopeasti tilauskannan mahdollisiin muutoksiin. Myös teräsrakenteiden palosuojamaalaus järjestyy kauttamme ammattitaidolla. Seuraamme tiiviisti työturvallisuus- ja ympäristölainsäädännön (EHS) asettamia vaatimuksia ja päivitämme toimintaamme niiden mukaisesti.

Palosuojamaalauksen asiantuntijat palveluksessasi

Onko sinulla tuote tai projekti, johon tarvitaan mahdollisesti palosuojamaalaus?

Suosittelemme ottamaan yhteyttä meihin niin varhaisessa vaiheessa kuin mahdollista, jopa suunnitteluvaiheessa, sillä teräsrakenteiden palosuojamaalaus suunnitellaan huolellisesti aina yhdessä asiakkaan kanssa. Näin voidaan säästää aikaa ja resursseja. Tämä myös auttaa meitä pitämään lupauksemme eli tarjoamaan maailmanluokan pintakäsittelyä!

Palosuojamaalaus suunnitellaan käyttämällä laskennassa standardin EN 13381/8 mukaisia taulukoita. Lisäksi palosuojamaalaus tehdään ajankohtaisen ETA-asetusten mukaisesti ja käytämme aina CE–merkittyjä tuotteita taataksemme, että palosuojamaalaus täyttää voimassa olevat normit ja korkeimmatkin laatuvaatimukset. Löfsin palosuojamaalarit ovat kokeneita ammattilaisia, jotka myös ylläpitävät ja kehittävät osaamistaan jatkuvasti.

5 syytä valita Löfsin palosuojamaalaus

Löfs Ab Oy on vuonna 1989 perustettu pintakäsittelyalalla toimiva perheyritys. Tarjoamme pintakäsittelypalveluita muun muassa metalli- ja koneteollisuudelle. Toimitilamme sijaitsevat Pohjanmaalla ja palvelemme monipuolista asiakaskuntaamme koko Suomessa. Alta löydät 5 vahvaa syytä valita Löfsin palosuojamaalaus:

 1. Vankka kokemus
  Meillä on yli 30 vuoden kokemus pintakäsittelystä, palosuojamaalaus mukaan lukien. Kokemus on opettanut meille, että pitkäjänteiset ratkaisut ovat ainoita oikeita ratkaisuja niin asiakkaille, ympäristölle kuin tuotteille.
 2. Toimitusvarmuus
  Yli 95 % toimituksistamme on ajallaan. Teemme myös jatkuvia mittauksia ja toimenpiteitä varmistaaksemme prosessiemme sujuvuuden myös tulevaisuudessa.
 3. Asiantuntijat apunasi
  Tavoitteenamme on tarjota maailmanluokan pintakäsittelyä. Siksi koulutamme itseämme jatkuvasti ja jaamme tietoa myös asiakkaillemme parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi.
 4. Sertifioitua toimintaa
  Meille on myönnetty ISO 9001 -laatusertifikaatti, minkä lisäksi toimintamme laadun auditoi vuosittain merkittävä määrä asiakkaita. Suoritamme myös itse säännöllisiä laatutarkastuksia pintakäsittelyn eri vaiheissa parhaan mahdollisen lopputuloksen takaamiseksi.
 5. Edelläkävijä ympäristöasioissa
  Meillä palosuojamaalaus tapahtuu linjastolla, jonka suunnittelussa on huomioitu energiatehokkuus: suurin osa hukkalämmöstä otetaan talteen ja hyödynnetään toimitilojemme lämmityksessä silloin, kun tuotanto ei ole käynnissä. Energiansäästöstä ja pienemmistä kustannuksista hyötyvät sekä asiakkaamme että ympäristö.

Teräksen palosuojamaalaus

Teräksen palosuojamaalaus on tärkeä turvallisuutta lisäävä toimenpide, sillä tulipalon sattuessa teräs voi menettää lujuutensa korkeissa lämpötiloissa. Ilman palosuojausta teräs voi kuumentua tulipalossa jo alle puolessa tunnissa kriittiseen 450-600 °C:n lämpötilaan. Tällöin kaikki teräslaadut menettävät sen kantavuuden, joka niiden on suunniteltu omaavan.

Kuumentumista voidaan kuitenkin hidastaa ja hillitä valitsemalla käyttökohteeseen soveltuva palosuojamaali. Metalli ei siis sinänsä pala, mutta vaaratilanteissa palosuojamaalaus voi tarjota teräksen rakenteelle lisää vakautta puolesta tunnista aina jopa kahteen tuntiin, maalausjärjestelmästä riippuen.

Laadukas palosuojamaalaus perustuu ammattitaitoon sekä laadukkaisiin tuotteisiin. Löfsin palosuojamaalarit käyttävät aina laadukkaita ja testattuja palosuojamaaleja. Teräksen palosuojamaalaus näillä tuotteilla perustuu siihen, että maalipintaan sisältyy eristävä ja kuumuuteen reagoiva hiilivaahtokerros, joka tarjoaa teräkselle maksimaalisen suojan kuumuutta vastaan. Palosuojamaali aiheuttaa sen, että teräs saa tulipalon sattuessa pinnalleen moninkertaiseksi paisuvan pintakerroksen. Parhaimmillaan palosuojamaalatun teräksen suojaava pintakerros voi paisua jopa viisikymmenkertaiseksi.

Teräsrakenteiden palosuojamaalaus vaatii monen asian huomioimista

Teräsrakenteiden palosuojamaalaus on syytä suorittaa aina ammattilaisen toimesta, sillä laadukkaan lopputuloksen saavuttaminen vaatii monen eri tekijän ottamista huomioon.

Teräksen profiilin ja kriittisen lämpötilan lisäksi teräsrakenteiden palosuojamaalaus vaatii paloluokituksen määrittelemisen. Paloluokitus voi vaihdella välillä R30–R120. Myös rasitusluokka on otettava huomioon ennen kuin teräsrakenteiden palosuojamaalaus voidaan suorittaa. Viimeinen tärkeä tekijä on rakenteen poikkileikkaustekijä F/V (rakenteenpalolle altis piiri / poikkileikkauksen pinta-ala), koska teräsrakenteiden palosuojamaalauksessa käytettävän kalvon paksuus määritellään näiden arvojen perusteella.

Lisäksi teräsrakenteiden palosuojamaalaus vaatii huolellisen esikäsittelyn. Kaikki nämä tekijät huomioon ottaen voidaan varmistaa palonkestävyyden kannalta optimaalinen pinnoitus.

Palosuojamaalaus on vain osa pintakäsittelyä

Palosuojamaalit ovat aina osana maalausjärjestelmää, joka alkaa teräsrakenteen esikäsittelyllä. Pohjamaalauksen jälkeen suoritetaan varsinainen palosuojamaalaus ja lopuksi kokonaisuus viimeistellään pintamaalauksella.

Onkin tärkeää muistaa, että pelkkä palosuojamaalaus sellaisenaan ei tarjoa teräsrakenteelle esimerkiksi riittävää suojaa korroosiota vastaan. Palosuojamaalaus voidaan kuitenkin viimeistellä sellaisella pintamaalilla, joka riittää takaamaan teräkselle myös riittävän korroosionsuojan. Palosuojamaalin päälle ei kuitenkaan saa käyttää maalausjärjestelmään sopimattomia tuotteita.

Ympäristöasiat huomioidaan ihan päivittäisessä työssä.

Jacob, työnjohtaja