Hiekkapuhallus alan asiantuntijalta

Ammattitaitoinen hiekkapuhallus luotettavasti alan asiantuntijalta

Löfs on pintakäsittelyn kokenut ja luotettava asiantuntija ja palveluihimme kuuluvatkin myös erilaiset esikäsittelyt kuten hiekkapuhallus eli raepuhallus. Niin esikäsittelyn kuin maalaamisen osalta omaamme vahvoja näyttöjä vaativistakin projekteista. Meiltä on mahdollista tilata myös pelkkä hiekkapuhallus ilman maalausta. Huomaathan, että suoritamme teollista hiekkapuhallusta, minkä vuoksi emme valitettavasti voi palvella yksittäisiä kuluttaja-asiakkaita.

Hiekkapuhallus toteutetaan teräspinnoille ennen pinnoitusta SFS ISO 8501 -standardin mukaisesti. Käytössämme on kolme sinkopuhalluskonetta sekä useita muita puhalluslaitteita.

Käyttämämme puhallusmateriaalit:

 • teräsrae
 • lasikuulat
 • teräskuulat
 • RST-kuulat
 • Kuona

Modernit välineet ja sertifioidut tarkastajat ovat osoituksia siitä, että investoimme jatkuvasti niin laitteistoihin, prosesseihin kuin ihmisiin. Laatuserftifioidun pintakäsittelyn lisäksi Löfs tunnetaan toimitusvarmuudesta ja joustavuudesta, sillä pystymme tarvittaessa reagoimaan nopeasti tilauskannan mahdollisiin muutoksiin. Niin hiekkapuhalluksen kuin kaiken muunkin toimintamme osalta noudatamme tarkasti työturvallisuus- ja ympäristölainsäädännön (EHS) asettamia vaatimuksia.

Hiekkapuhallus tarpeidesi mukaan

Onko sinulla tuotteita, joille on suoritettava hiekkapuhallus ja mahdollisesti myös maalaus?

 

Voit olla meihin yhteydessä jopa jo siinä vaiheessa, kun vasta suunnittelet tuotteita! Esikäsittelyn mahdollisuuksien ja rajoitusten asiantuntijana voimme tarjota hyödyllisiä vinkkejä ja parannusehdotuksia.

Hiekkapuhallus on olennainen osa palvelukokonaisuuttamme ja tavoitettamme tarjota aina maailmanluokan pintakäsittelyä! Kysy lisää niin, autamme esimerkiksi valitsemaan sopivan puhallusmateriaalin tuotteillesi!

5 syytä valita Löfsin hiekkapuhallus

Teollisuusmaalaamo Löfs Ab Oy on vuonna 1989 perustettu perheyritys, joka tarjoaa monipuolisia pintakäsittelypalveluita muun muassa metalli- ja valmistavalle teollisuudelle. Alta löydät 5 vahvaa syytä valita hiekkapuhallus eli raepuhallus Löfsiltä.

 

Alta löydät 5 vahvaa syytä valita Löfsin hiekkapuhallus:

 1. Vankka kokemus
  Kolmen vuosikymmenen kokemus pintakäsittelystä, hiekkapuhallus mukaan lukien. Tiedämme, että pitkäjänteiset ratkaisut ovat ainoita oikeita ratkaisuja niin asiakkaille, ympäristölle kuin tuotteille.
 2. Toimitusvarmuus
  Yli 95 % toimituksista on ajallaan. Jatkuvat mittaukset ja säännölliset huollot varmistavat, että hiekkapuhallus ei muodostu pullonkaulaksi jatkossakaan.
 3. Asiantuntijat apunasi
  Tavoitteena on tarjota maailmanluokan pintakäsittelyä. Henkilökuntaa koulutetaan jatkuvasti ja asiantuntijuutta jaetaan myös asiakkaille parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi.
 4. Sertifioitua toimintaa
  Yritykselle on myönnetty ISO 9001 -laatusertifikaatti, minkä lisäksi toiminnan laadun auditoi vuosittain merkittävä määrä asiakkaita. Löfs suorittaa myös itse säännöllisiä laatutarkastuksia pintakäsittelyn eri vaiheissa parhaan mahdollisen lopputuloksen takaamiseksi.
 5. Edelläkävijä ympäristöasioissa
  Hiekkapuhallus tapahtuu tiloissa, joiden suunnittelussa on otettu huomioon niin energiatehokkuus kuin hukan minimointi. Hiekkapuhalluksessa käytettävät rakeet tai kuulat on helppo ottaa käytön jälkeen talteen ja käyttää uudelleen, mikä pienentää merkittävästi prosessin ympäristövaikutuksia.

Kiinnostaako hiekkapuhallus? Hinta selviää pyytämällä tarjous!

Meiltä saat hiekkapuhallusta vaativiinkin tarpeisiin. Toimitusvarmuutemme on huippuluokkaa ja toimintamme joustavaa, sillä kapasiteettimme riittää sekä isojen rakenteiden että suurien sarjojen käsittelemiseen.  Esikäsittelemme tuotteet aina alan standardeja noudattaen. Selvitä hiekkapuhalluksen hinta pyytämällä meiltä tarjous!

Hiekkapuhallus – Hyvä tietää

Kokosimme oheen yleistä tietoa hiekkapuhalluksesta. Voit myös aina kysyä meiltä tarkemmin, jos haluat tietää lisää hiekkapuhalluksen yksityiskohdista, käyttötarkoituksesta ja mahdollisuuksista.

Löfsin hiekkapuhallus pähkinänkuoressa

Suoritamme hiekkapuhallusta tarkoin valituilla puhallusmateriaaleilla, joiden avulla voimme myös varmistaa pintakäsitellyllemme parhaan mahdollisen laadun. Käytössämme on kolme sinkopuhalluskonetta sekä useita muita puhalluslaitteita.

Teräsraepuhallus on esikäsittelymenetelmä, jonka avulla voidaan poistaa kappaleista lian ja epäpuhtauksien lisäksi myös esimerkiksi leikkaushilseet.

Teräskuulapuhallus on nimensä mukaisesti esikäsittelymenetelmä, jossa käytetään rakeiden sijaan joko teräskuulia tai RST-kuulia.

Lasikuulapuhallus on hieman hellävaraisempi esikäsittelymenetelmä. Kierrätysmateriaaleista valmistettavat lasikuulat ovat myös ekologinen vaihtoehto hiekkapuhalluksen toteuttamiseen.

Hiekkapuhallus on vakiintunut yleisnimi tietyille esikäsittelymenetelmille

Hiekkapuhallus on nykyään lähinnä kattava yleisnimitys etenkin metallisten kappaleiden esikäsittelymenetelmälle, jossa kappaleen pintaan puhalletaan pieniä hiukkasia. Nimensä mukaisesti hiekkapuhallus tehtiin aiemmin käyttämällä hienoksi siivilöityä hiekkaa, mutta nykyään käytössä on monia erilaisia materiaaleja, joista yleisimpiä ovat erilaiset metallikuulat ja -rakeet. Hiekkapuhallus tunnetaankin myös nimillä raepuhallus, teräsraepuhallus ja teräskuulapuhallus.

Hiekkapuhallus eli raepuhallus ennen maalausta, sinkitystä ja muuta pintakäsittelyä

Esikäsittelyn tarkoituksena on varmistaa, että maalipinnasta tai muusta pinnoitteesta saadaan mahdollisimman kestävä. Löfsillä tuotteille tehdään tarpeen mukaan esikäsittely pesun, kemiallisen esikäsittelyn tai suihkupuhdistuksen muodossa. Hiekkapuhallus on yksi suihkupuhdistuksen muodoista ja esikäsittelymenetelmä valitaan aina maalaustavan ja tuotteen ominaisuuksien mukaan.

Ennen maalausta tai muuta pintakäsittelyä kappaleen pinnan on oltava puhdas ja karkeudeltaan valitulle pintakäsittelymenetelmälle ihanteellinen. Esimerkikisi kappaleet, jotka on tarkoitus pinnoittaa sinkittämällä, on syytä puhdistaa sekä tehokkaasti että hellävaraisesti, jotta sinkitys onnistuu parhaalla mahdollisella tavalla. Hiekkapuhalluksella voidaan erilaisia puhallusmateriaaleja hyödyntäen varmistaa pintakäsittelyn laatu ja kestävyys.

Hiekkapuhallus voidaan tehdä paitsi eri materiaaleilla myös eri tehokkuudella kulloisenkin kappaleen ominaisuuksien mukaan. Löfsin kokeneet ja ammattitaitoiset pintakäsittelijät auttavat valitsemaan aina sopivan esikäsittelymenetelmän.

Löfsillä hiekkapuhallus tehdään aina ilman luonnonhiekkaa

Vaikka monesti puhutaankin yhä hiekkapuhalluksesta, on puhallettava aine yleensä jotain muuta kuin varsinaista hiekkaa. Me Löfsillä emme esimerkiksi koskaan käytä hiekkapuhalluksessa luonnonhiekkaa, sillä se saattaa altistaa terveysongelmille.

Luonnonhiekalla suoritetun hiekkapuhalluksen huonoja puolia ovatkin sen aiheuttaman kvartsipölyn mukanaan tuomat terveysongelmat, kuten silikoosi, joka on yksi keuhkopölysairauden muodoista. Modernit suojavarusteet ja hyvin ilmastoidut tilat ovat onneksi vähentäneet tätä riskiä.

Toinen syy hiekan korvaamiseen metallijauheilla liittyy ympäristöystävällisyyteen ja kustannuksiin, sillä kun hiekkapuhallus tehdään metallirakeilla tai vaikkapa lasikuulilla, on puhallettava aines helpompi kerätä talteen ja joko käyttää uudelleen tai kierrättää.

Ympäristöasiat huomioidaan ihan päivittäisessä työssä.

Jacob, työnjohtaja